En regnig torsdag

Efter veckor med sol och uppehåll är det nästan lite mysigt med den fallande nederbörden. Lite tråkigt var det ju att det är snöblandat, men just nu är snön borta igen. Stor risk för mer i morgon dock, men sen kanske våren kommer igen? Jag jobbar passande nog hemifrån både idag och i morgon, min bil har nämligen sommardäck på sig efter en punktering på ena vinterdäcket förra helgen.

Vad händer annars då? Jo lammen blir så sakteliga fler där ute i ladan, de är numera sex stycken till antalet. Snorkfröken var ju först ut med sitt tacklamm med vit fläck i pannan och sen var det Dimmas förstfödda son som kom till värden i rasande fart. Blondies trillingar käkar och växer, två tackor och en bagge. Och i går var det Disa som fick sitt första lamm, också en bagge tråkigt nog. Både Dimma och Disa är ju tackorna som vi köpte in förra sommaren och de är väldigt fina och trevliga, så nog hade vi hoppats på ett eller två tacklamm som vi kan rekrytera i höst. Men det blir förhoppningsvis fler chanser nästa säsong.

Nu gissar jag att det är Frost som är näst på tur, och sen är det Storm, Lilla My, Vitnos och Blackie som är kvar. Även Vitnos är stor, kanske ligger det tre lamm där inne?

Kycklingarna växer också så det knakar och de är riktiga ligister numera. Stökar och sprätter ut spån i halva tvättstugan så jag börjar fundera över var det är smidigast att de får flytta. De behöver ju värmelampan i typ 5 veckor till så kan ju inte ställa buren var som helst, men från och med nästa vecka ser det ut som att utomhustemperaturen kommer bli lite mer än 3 grader och regn på tvären, så då blir det ju inte lika känsligt.

Även våra egna avkommor käkar och växer, och utvecklas på alla sätt och vis. Nora har börjat prata mycket ”renare” det senaste och ordförrådet är det verkligen inget fel på. Hon är sällan tyst och har mycket att berätta! Det låter väldigt roligt när hon tar efter storebrors (och vuxnas) utryck och meningar. Hon är även fruktansvärt envis och bestämd gällande vad hon ska ha på sig och hur håret ska vara. Klädmässigt är det den lila klänningen som gäller, och max 1-2 hårspännen i håret. INGEN TOFS! Här lyckades jag dock lura på henne en ”Elsa-fläta”.

Lokes ”klädproblem” har lagt sig ganska så mycket faktiskt, och det finns just nu rätt mycket kläder som han kan tänka sig att ha på sig. Väldigt skönt att se ”slutet” på vissa eländigheter, även om det såklart inte behöver betyda att lillasyster är lika dan. Men man lever ju på hoppet!

Fantastiska är de ju såklart ändå, båda två!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.