Fredag igen!

Och en go helg ligger framför oss. Idag får vi sällskap av mormor som stannar hela helgen, passar extra bra för Axel ska på jaktföreningens jägarloppis i morgon större delen av dagen. Mycket just nu som handlar om att förbereda inför betessläpp. Nu är alla hästar träckprovade och det är fyra av tio hästar som ska avmaskas vilket känns som ett bra resultat. Jag är lite extra nöjd över mina egna hästars siffor. Assim är enbart avmaskad när han flyttade hit och sen dess har jag inte behövt avmaska honom alls. Kaprifol har ju ”alltid” haft rätt mycket mask men det har minskat det senaste och i höstas behövde jag inte avmaska henne, därav trodde jag att hon skulle ligga högt nu. Men hon hade faktiskt ”bara” 250 EPG vilket är lågt för att vara henne. Gränsen för att avmaska brukar vara runt 200-250 och jag har ändå maskmedel hemma så jag ger henne en dos nu tänker jag.

Fåren ska träckprovas gång nr 2 på söndag och när det kommer tillbaka med förhoppningsvis rena siffror åker de ut på bete direkt! Lammen är riktiga ligister nu och klättrar på en så fort man kommer in. Och klättrar på allt annat också för den delen. Ett flasklamm blev det i år, vi lyckades inte få Lilla My att ta sig an sitt andra lamm, men han är ändå en del av flocken och dricker ersättning från napp-hink så det fungerar väldigt bra.

Kycklingarna växer och bor som sagt ute i hönshuset numera. De vågar sig knappt utanför dörren om dagarna, men de ska väl bli modigare med tiden hoppas jag. Två hönor och tre tuppar blev det, så det blir ju inga enorma mängder färgglada ägg, men det är ju en början i alla fall!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.