Enhetsaktivitet

Det blev en hel vecka hemma med sjuka barn, tur vi är två att dela på vabben! De har inte varit mycket sjuka, men hostat och snorat ganska ordentligt. Axel fick ta vabben både onsdag och torsdag för ena dagen var jag i Stockholm och andra dagen hade vi vår efterlängtade enhetsaktivitet på jobbet. Jag och Anna hade klurat ihop ett ”Bondgårdsquiz” och nästan hela min enhet kom till vår gård efter lunch på torsdagen. De delades in i fyra lag och så fick de springa runt på gården och lösa olika uppgifter/hitta svaret på olika frågor. Roligast var nog att jag hade ställt Assim på ridbanan och gjort en ruta med bommar, och uppgiften var att ta en bild på Assim när han stod i rutan. För människor som i stort sett är helt ovana vid djur och framförallt hästar, var det inte så lätt som man kunde tro. Assim spelade med riktigt bra också, och krävde mer än ett maskrosblad för att gå in i rutan!

Men alla lagen klarade det till sist, med lite olika metoder! När alla uppgifter var klara gick vi en ”facitrunda” och klappade på både hästar och får. Fåren som vi lyckades få ut på bete samma morgon!! Självklart blev det också ett lag som gick vinnande ur leken, och jag hade införskaffat tjusiga medaljer och lite choklad. (Två geologer och en holländare i det vinnande laget, det säger väl allt?)

Vi blev klara lite tidigare än beräknat och jag gav gänget lite olika alternativ på aktiviteter, och alla var eniga om att de gärna ville bekanta sig lite mer med hästarna. Så vi sadlade Kaprifol och satte vagnen efter Assim och alla som ville/vågade fick chans att testa både ridning och körning. Hästarna skötte sig exemplariskt!

Efter detta gick vi in allihopa och åt middag. Vi hade köpt ett par stora fat med kallskuret från Ica City i Borås. Jättefina och goda så alla blev gott och väl mätta, och jag och Axel har ätit rester i flera dager, haha.

Sammantaget en väldigt lyckad dag!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.