Hästarna

I lördags fick äntligen hästarna också komma ut på gräs! Vi har ju ett helt gäng hästar här hemma för tillfället, men de kommer bli färre med tiden. Elins hästar flyttar hem till henne i slutet av maj, och Makeit och fölet kommer flytta i augusti. Makeit ska säljas och fölet ska flytta till en träningsanläggning och köras in till våren. Får hoppas att den springer snabbt på banan!

Men just nu är alla kvar och de går för tillfället i tre olika flockar. Elins hästar går kvar i vinterhagen till flytten, Ellie och Maggie går i skogshagen och i sommarhagen har vi nu släppt ihop Makeit och fölet med Dumle, Kaprifol och Mille. Assim växlar lite mellan att gå med Elins hästar i vinterhagen och att gå själv i fårens vinterhage för att inte äta hö dagtid utan gnaga torrt gräs i stället. Så fort Ellie och Maggie har betat av det värsta i skogshagen kommer han joina dem!

Eftersom Elins hästar flyttar har ju inte längre Assim några kompisar till vintern, och jag har klurat lite fram och tillbaka på detta och bestämt att inte ta in några nya hästar dit utan faktiskt ställa Kaprifol där med honom. Då är det bara mina hästar där och jag kan ”göra lite som jag vill” med foder och mockning, och bli lite mer flexibel på det sättet. Det har fungerat bra att ha ett hönät högre upp till Elins hästar som inte Assim kommer åt, så jag tänker att Kaprifol kan få rätt mycket hö i ett sådant nät, och så får de ”Assims giva” i löst hö. Jag har därför börjat flytta över mina grejer från den ena sadelkammaren till den andra, ska bli lite skönt att ha allt samlat på ett ställe faktiskt!

I och med att Kaprifol kommer ”flytta från” den stora lösdriften blir det en plats ledig där, men jag har haft en tjej på kö i ett par månader så den platsen är faktiskt redan fylld, och den hästen kommer i slutet av maj.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.