En lång helg

I fredags var jag (typ) ledig eftersom förskolan var stängd så vi har en lång helg bakom oss! Även Axel tog ledigt så vi körde all in med stängselbygge till fåren. Smidigt nog låg fårhagen precis bredvid huset där Lokes bästa kompisar bor, så barnen roade sig riktigt bra och jag och Axel gjorde klart fårhagen under dagen, med lite hjälp från Britt!

Under lördagen åkte vi till Mikaela och Tobbe, och lilla Leon, och hälsade på! Var ju dags för ett sånt besök nu, och vi passade dessutom på att ta med oss lite höns hem. Vi blev av med får tupp och två hönor till räven för ca två veckor sedan och Mikaela hade en ungtupp som gärna ville ha egna hönor. Vi har ju tre ungtuppar, men de är inte Hedemora-ras, så jag vill nog inte spara någon av dem även om de ser fina ut. Jag bråkar lite med mig själv gällande detta, men just nu vinner ”renrasiga höns”- jaget mot ”äsch det spelar väl ingen roll”-jaget. Därav hämtade vi en nästan vit tupp, det ska bli väldigt kul att se hur den kommer se ut när han blir vuxen! Vi fick även med två hönor, kul med lite nytt blod till flocken! Den ena är dessutom grå vilket jag aldrig haft på höna förut! Och den andra är svart med guldkrage – alltid lika fint! Båda har dessutom svarta kammar, vilket också är kul, lite variation mot våra.

Här är en bild på nytillskotten, just tuppen syns ju dåligt (längst till höger) men han kommer bara bli snyggare så det blir fler bilder på honom tänker jag!

På söndagen fick fåren komma ut till den nya hagen! Uppskattat såklart.

Nu kör vi tre jobbdagar och sen är det långhelg igen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.