Veckans update

Ja det får man ju kalla detta för nuförtiden! Det mesta rullar på i rasande fart mot semester, men ändå känns den ganska långt borta ännu av någon anledning. Barnen och Axel tar semester v.27 och jag jobbar en vecka till och blir ledig först v.28. Sen kommer dock Axel jobba ca två dagar i veckan även under sommaren, i Sala, men vi får försöka hitta på nåt kul tillsammans i mellan dagarna. Jag börjar jobba igen v.33 så jag har i alla fall fem lediga veckor att se fram emot!

Många rundor med ponnyvagnen blir det säkert. I tisdags kväll tog jag en runda själv, mest för att jag inte hade någon lust att gå med vattendunkarna i skottkärran ända ut till fårens hage så Assim fick hjälpa till helt enkelt. Blev ett väldigt lätt arbetspass för honom, men det är ju bara med sådana också. Jag är väldigt nöjd med hans hull just nu, och nu börjar jag se slutet på vinterpälsen också så snart kommer han vara ännu snyggare.

Kaprifol då! Ja jag testade ju i söndags med hagkompisarna som hon inte gått ihop med på ett tag, för att se om det verkade som att hon var synligt brunstig, men det var hon inte så jag ringde stuteriet och bestämde att jag skulle komma in med henne på onsdag, och inte på måndag. Det är ju onödigt att köra för många gånger, samtidigt som man ju inte vill råka missa brunsten…

Så i går morse lastade jag in henne i släpet och vi åkte till Kinnarp igen. Nu var ett eller två ägg i bra storlek, hon var ”lång och slapp” och kändes mer brunstig. Livmodern var dock inte riktigt i fas utan fick bara 1.5 poäng på en femgradig skala. Hon var dock öppen ”ett finger” så helt klart på väg åt rätt håll och väldigt nära en inseminering. Hon behövde därmed kollas igen på fredag men eftersom jag inte kan köra in henne då fick hon stanna kvar på stuteriet och så kollas hon igen på fredag morgon. Eftersom hon ska ha en hingst som är knuten till stuteriet (och finns väldigt nära om än inte på samma gård) så kan hon insemineras redan på fredag om det är läge, annars görs hon det gissningsvis på lördag.

Bara att hålla tummarna stenhårt nu helt enkelt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.