Första gången

Alltmedan barnen växer upp är det många gånger och tillfällen man får uppleva för första gången. I lördags var Loke bjuden på födelsedagskalas till en kompis för första gången! Present inhandlades och eftersom Axel var på älgjakt var det jag och Nora som åkte dit med honom. Alla jämnåriga barn i byn var bjudna så det var ca 11 stycken, plus födelsedagsbarnets två äldre syskon. Full fart! Loke är ju en ängslig pojke så han ville att jag skulle vara kvar på kalaset så jag och Nora höll oss lite i utkanten. Tre av de andra barnens föräldrar var också där, men resten var bekväma med att föräldrarna åkte hem. Intressant det där med hur barn kan vara så väldigt olika.

Kalaset började inne med lek och fika och sen var vi ute i trädgården och letade efter det försvunna godiset. En skattjakt med ett gäng ledtrådar som till slut ledde till en skattkista med lite godis i. Väldigt roligt! Sen hann barnen leka lite innan det var dags att åka hem.

En annan sak som hände för första gången, var i torsdags på jobbet, då Farfar ringde med orden ”det har hänt en liten olycka”. Han sa snabbt att det inte var någon fara så jag hann inte bli orolig 😉

Oma och Farfar hade hämtat barnen på förskolan och grejat lite. Loke skulle hjälpa Farfar att öppna en gammal dörr som satt fast och tryckte båda händerna genom en glasruta. De packade in barnen och åkte till vårdcentralen i Vårgårda och Loke blev omplåstrad där. Det fick bli tre stygn på ena handen och lite tejp på andra armen!

Det gick väldigt snabb så jag hann inte mycket mer än att avsluta jobbet och åka hem, så möttes vi där. Loke var nog lite chockad fortfarande, men annars har han klarat det jättebra och har inte alls haft ont efter den första kvällen. Det ser ut att läka fint också.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.