En God Jul

Igår förmiddags droppade folket in en efter en och julen kunde börja! Eftersom herrskapet består av åtta busiga barn och en katt-allergisk pappa hade vi bokat Byahallen 11-13. Helt klart något vi kommer göra igen! Gott om plats för spring i benen och en trevlig köksdel där vi åt medhavd pastasallad efter en dryg timmes aktivitet. Noras favorit var nog att gunga i ringarna, och på Loke skulle vi haft en stegräknare, jag vet inte hur många varv han sprang i full fart.

Vid ett hade vi städat efter oss och vi åkte hemåt och tillbringade en timme ute med att fixa lite med djuren och så. När vi kommit in vid två blev det glögg, pepparkakor och barnen fick sina julklappar av mormor, och morfar och Regina.

När klockan slog tre tittade vi såklart på Kalle Anka och sen blev det lek och middagsförberedelser och så småningom julmat. Extra gott på julbordet var ju såklart köttbullarna på egen lammfärs och julskinka från grisarna vi hade förra sommaren. Alla hönor utom en har vintervila och vi var dåliga på att spara ihop till jul, så äggen köpte vi av en bonde en kilometer bort. Men det var goda ägg det också!

Efter middagen lekte barnen med sina julklappar och vi åt lite choklad och ris à la Malta. Lite tv blev det senare på kvällen innan vi la barnen halv nio-nio. Vi vuxna satt och tjöta nån timme till eller två, innan vi också gick och la oss.

Idag blev det frukost och två korta rundor med ponnyvagnen, så alla barn som ville fick åka med.

Sen började herrskapet dra sig hemåt, några stannade på fika där vi bokstavligt talat högg in på pepparkakshuset innan de åkte hem.

Resten av dagen har varit väldigt lugn, hela familjen är ganska trötta!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.