Utvärdering: Mjukglass

Ja hur blev det med den där mjukglassen?

IMAG1655

 

Eftersom glassen ska stå i frysen ett par timmar innan man ska äta den, tog jag fram den ur kylen redan på eftermiddagen. Enligt förpackningen ska man endast vispa innehållet i ungefär tre minuter och det verkade stämma ganska bra, ”smeten” hade då tjocknat lite och fluffat till sig lite. Sedan skulle det in i frysen i minst 3.5h.

IMAG1656

Vår glass stod inne i lite mer än fyra timmar och var då väldigt frusen så innan jag kunde vispa den för andra gången fick den stå framme en ganska lång stund. Jag testade att vispa den en gång lite för tidigt, och då blev det bara klumpar utav det hela, men en stund senare när den var mer tinad blev den len och fin igen. Såg helt klart ut som mjukglass!

Vi åt glassen ur en skål så vi fick ju inte riktigt känslan av att ha en riktig mjukglass med rån och allt, men smaken var riktigt bra och den slank ner snabbt! Nästa gång får vi nog köpa tomma glass-rån och testa, blir ju lite mer på riktigt då!

Men helt klart enkel att göra och god!

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.