Back on track

Nu är vi allt tillbaka på banan igen efter Kaprifols kärleksbekymmer som stigit henne lite åt huvudet. Idag lämnade vi kompisarna i hagen och gick själva upp till stallet och hon följde med mig utan att tveka. Olivia (häst) stod i sin box och höll oss sällskap och jag kunde borsta och mysa ordentligt med min lilla häst!

Kaprifol fick på sig lite benskydd, tömkörningsgjord och träns idag, tränsningen gick ganska bra med hjälp av lite äpple-gojs på bettet och äppelbitar före och efter. Lite otäckt är det att få det på sig, men när hon väl hade det på sig idag var hon lugn i munnen och brydde sig inte märkbart.

20140826-1

Jag satte grimman över tränset sen och så gick vi på en promenad, Kaprifol och jag. Hon skrittade på bra och vi sprang lite ibland också vilket var riktigt skoj tyckte hon så jag är riktigt nöjd över dagens ”träning”.

20140826-2

Jag satte fast henne utanför stallet efter promenaden bara för att kunna ta kort på henne ute i solen. Inte det finaste kortet kanske, men solen sken i alla fall!

När jag fotat klart fick hon komma in i sin box och äta lite betfor medan jag plockade undan grejerna och så. När hon ätit klart borstade jag av henne och passade samtidigt på att träna vidare på att stå stilla, eller snarare att hon inte fick gå över tröskeln ut ur boxen. Hon är faktiskt ganska smart och lättlärd min lilla häst, så länge hon förstår vad jag menar gör hon nästan alltid rätt. Det blev ganska tydligt för henne här i boxen, att jag inte ville att hon skulle gå över tröskeln så jag behövde inte rätta henne många gånger innan hon duktigt höll sig på rätt sida. Det gick nästan för bra, hon tvekade länge innan hon gick över tröskeln sen när jag bad henne om det. =)

20140826-3

Det jag gjorde var helt enkelt att säga, lugnt men bestämt, ”nej” när hon gick ett steg över tröskeln och sedan backa tillbaka henne igen och berömma när hon höll sig på rätt sida.

Strax gick vi tillbaka i hagen igen och när hon var utsläppt stod jag en stund och kliade på henne och berättade för henne hur duktig hon varit. =)

20140826-4

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.