Whale Watch

Så fort vi hoppat av hästarna på förmiddagen igår hoppade vi in i en minibuss som tog oss vidare till hamnen i Reykjavik. Här låg en båt och väntade på oss och många andra, för att ta oss ut på ”valsafari”. En svensk guide stod vid mikrofonen och efter 1.5h åkning och kikande efter valar hände det plötsligt. En mörk skepnad kom upp ur vattnet, bara för att försvinna lika fort igen. Hälften av oss hann inte ens se vad som hände.

Lyckligtvis dök den upp igen och kunde identifieras som en Minke Whale, en sju-åtta meter lång val. Vi såg glimtar av den och en eller två andra flertalet gånger under den kommande timmen och vi såg även ett par roliga fåglar däribland Lunnefågeln som vi ett par timmar senare även såg på talriken som förrätt. Rökt, slicad och mycket god! Till huvudrätt åt jag grillad lax och det var verkligen hur gott som helst!

Efter middagen gick jag och Axel vidare till en pub där vi mötte upp ett par gamla vänner till Axel som bor i Reykjavik. Han bodde hos dem under en tid för ca fem år sedan när han gjorde fältarbete på Island och har faktiskt inte träffat dem sen dess, så nu var det verkligen dags! Vi drack lite öl och fick lite ”inside information” om livet på Island innan vi gick tillbaka till vårt hostel för att sova. I alla fall jag går fortfarande på Sverige-tid (2h skillnad) så jag blir snabbt trött på kvällarna och vaknar tidigt…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.