Reykjadalur

Huvudmålet för gårdagen var ett besök i Reykjadalur ”Steamy Valley” och för att komma dig åkte vi en liten omväg med bilen för att få lite extra sightseeing. När bilarna var parkerade väntade en 3km lång promenad som tog oss allt högre upp på den aktiva vulkanen ”Reykjadalur Central Volcano”. Det rann en flod och lite bäckar längs vägen och de allra flesta var varma. Det blåste riktigt starka vindar, på vägen upp hade vi dem dock i vinden så det var inte så dumt, men när vi sen gick ner igen var det lite värre!

Innan vi vände stannade vi till och doppade fötterna i det varma vattnet. I vissa avgränsade pölar var vattnet så varmt att det kokade och svavelångorna låg tjock i luften.. Det var många som även badade i vattnet här (inte där det kokade alltså, men i det andra vattnet), men det hade vi inte riktigt tid för tyvärr, men vi får nog fler chanser till det senare under vår resa! Helt fantastisk utsikt hela vägen hade vi också! Häftigt landskap minst sagt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.