1:a juni!

Sommaren är officiellt här och jag hoppas att det är soligt och varmt i Sverige! Det senaste halvåret har jag redovisat häst-ekonomi den första i varje månad, och jag tänkte väl egentligen göra det idag också. Det är inte så mycket att redovisa dock, eftersom flytten till gården har inneburit ett ras i utgifter på hästsidan, eftersom det samtidigt är den varma tiden på året såklart.

Hästarna går ute dygnet runt och äter sig mätta på gräs och lever livet. Inga hökostnader, inga strökostnader och inga kraftfoderkostnader. De får mineraler, som jag har kvar från förra inköpet och så har jag köpt en ny saltsten. Esmée får proteinpellets utöver gräs och mineraler, men det är ju inte jag som betalar eftersom hon inte är min häst.

Jag betalar heller ingen hyra eller ridhuskort. Lite elkostnader har vi, eftersom vi har ström i staketet och nån lampa i stallet, men jag vet inte hur mycket det ligger på. Jag vet faktiskt inte ens om vi kan se elåtgången separat för huset och för stallet/verkstan/snickarboden? Det ska ju tas reda på såklart, men jag har inte gjort det ännu.

Maj

Det som jag har betalat är stängselkostnader (tråd främst), försäkring, en burk med lasyrfärg till mina sadel-och-tränshängare och så den där träningen som inte blev av. I övrigt är det inte många kronor som har gått till hästarna den här månaden, inte ens bensinpengar! Jag som dessutom har tre hästar på gården nu, lustig ekvation, blir det alltså billigare ju fler hästar man har!!? 🙂

IMG_4424

I juni kommer däremot hovslagaren, men det är ju kostnader som man alltid får räkna med oberoende av vilket stall man står i och vilken tid på året det är. Om Kaprifols svullnad kommer tillbaka efter den här vilan kommer jag även åka in med henne till kliniken, så då blir det ju lite ”hästvård” också, men även det är ju oberoende av nyss nämnda faktorer. Så hittills (innan vi börjat med renoveringen av stallet) kan vi ju enkelt dra slutsatsen att det är billigare att ha hästarna hemma!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.