Bilproblem och vattenfall

I måndags vaknade vi upp till en ordentlig vind som ven runt våra stugor och när vi gick ut fick vi hålla hårt i dörrarna på både stugan och bilen. Vår ursprungliga plan var att ta oss upp till Landmannalaugar den här dagen, men på grund av en kall och sen vår är den vägen fortfarande avstängd så vi fick ändra våra planer. Vi satte därför i stället kurs mot Njáls Saga Center (ett slags vikingamuseem med fokus på en av de mest kända isländska sagorna). På vägen dit upptäckte vi dock att vår ena bil hade problem med bromsarna; bromsservon fungerade inte utan man fick “bromsa manuellt” vilket ju inte riktigt är så bra i längden. Så efter besöket på Saga Center och ett samtal till biluthyraren fick vi åka till en verkstad i Vík, 8 mil sydöst längst kusten. Inte så dumt ändå, för dit hade vi ändå planerat att åka. Vägen bjöd på fantastisk utsikt och efter en väntan på knappt två timmar var bilen färdig att åka igen. VI hann dock med att äta lunch och göra lite sightseeing, så det var ju inte så att vi satt sysslolösa precis!

På vägen tillbaka stannade vi vid vattenfallen Skógafoss, Seljandsfoss och Gljúfrafoss, där alla tre faller ca 60m ner vid den gamla kustlinjen. Alltid lika mäktigt med vattenfal, det ena kunde man dessutom gå in bakom!
På kvällen åkte vi tillbaka till stugorna vid Hekla för ännu en natt, för att sedan dra vidare nästa dag!

1 tanke på “Bilproblem och vattenfall

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.