Gårdagens hoppning

Jag minns de allra första gångerna som jag och Kaprifol försökte kravla oss över ett par hinder; det var vingligt, vi kunde definitivt inte hoppa i galopp och bommarna klonkades i ganska så ofta. Vilken skillnad det har blivit, trots att våra hoppsessioner är enkla att räkna!  Mest glad är jag över att hon verkar tycka att det är roligt och hon bjuder väldigt fint på hindren. I går hjälpte Axel mig med att bygga tre hinder; ett på vardera långsida och ett på diagonalen. Vi skulle ge oss på att hoppa en liten bana helt enkelt! Hindermaterialet på ridbanan är lite knapert, men man kan ändå komma ganska långt med ett par ”sockerbitar” och några bommar.

Efter lite uppvärmning i alla gångarter hoppade vi alla hinder ett i taget innan vi satte ihop en bana.

IMG_9059

Först en enkelt ”räcke”:

IMG_8998

Sen snett igenom över ett hinder med koner under:

IMG_9004

Och sen en oxer:IMG_9001

Kaprifol hoppade allt utan att tveka och skuttade även lite busigt efter ett par av sprången. Vi hoppade banan två gånger och sen hoppade jag den åt andra hållet, och det gick lika bra. Som avslutning hoppade vi ett lite högre hinder tre gånger och även det gjorde hon fint.IMG_9045

Till sist fick hon jogga runt lite och hon fick massor av beröm såklart!IMG_9083

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.