Uteritt

Nu på kvällen har jag och Kaprifol varit ute på en 5.5km-runda tillsammans. Hon var pigg och glad och bitvis lite på tå; kossorna har ju börjat poppa upp i hagarna runtomkring och det är ju lite extra spännande då. Det blev mycket skritt eftersom rundan innehöll en del asfalt men vi fick också en kilometerlång galopp i varierat tempo. Nu när hon är starkare i galoppen har jag börjat låta henne galoppera även i svaga sluttningar och då kortar jag galoppen så mycket jag kan så vi tar det lugnt ner, och så får hon galoppera på lite mer när det går uppför. Den långa uppförsbacken tog vi dock i skritt så hon fick jobba lite extra, här har vi kommit upp för backen:

IMG_1657

Alltid lika söta öron 🙂

IMG_1665

Jag vet inte hur länge vi var ute, men det tog nog inte så lång tid. Kaprifol skrittade i riktigt bra tempo hela vägen runt (i jämförelse med en viss skäck som jag har att jämföra med) så även de rundorna som är lite längre gå ju väldigt fort med min racerhäst. Får hitta längre rundor snart 😛

IMG_1667

Hon var inte alls på fotohumör när vi kom tillbaka, men lite bilder måste jag ju ha för att pryda bloggen! Hon är riktigt fin i sin mörka sommarpäls nu också 🙂 IMG_1679

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.