Dressyrträning

Det hade allt hunnit gå en stund sedan förra dressyrträningen nu, men idag var det dags och den här gången för Åsa i ridhuset i Vittene. Kaprifol var taggad, men inte lika taggad som sist vi var där lyckligtvis. Hon fick skritta lite inne i ridhuset innan jag sadlade, för att landa lite och gå ur det värsta springet i benen innan vi ville att hon skulle stå stilla.

img_0292

Jag klippte Kaprifol igen i förrgår och det var ju minusgrader idag så jag tog tillfället i akt och tog på det tjocka gosiga täcket som vi fick i ”avskedspresent” från Sofia när vi flyttade därifrån. Hon har allt växt i det lite, men det kunde vara lite tajtare i bogen.

Träningen inleddes sen med att jag pratade lite med Åsa, detta var ju första dressyrträningen för henne (vi red markarbete i grupp förra gången) så jag berättade lite vad vi hade problem med och lite sånt. Vi började då i skritt på en fyrkant och jag fick flytta Kaprifols bakdel i varje hörn, samt lägga in lite halter på sidorna. Detta är ju en av våra svagheter då jag inte riktigt lyckats lära Kaprifol sidförande skänkel ännu (hon går lite åt sidan, men mest framåt). Jag fick bra hjälp här dock och har nu lite mer konkreta grejer att träna på så att jag får Kaprifol att förstå vad jag vill.

img_03214

I traven jobbade vi med lite övergångar och att ha koll på den där vänsterbogen. Det gick riktigt bra och Kaprifol kändes fin i båda varven i traven. Jag fick även vara lite alert med att se till att hon inte dyker och blir för låg i halsen, det blir ju lätt så med hacket tyvärr.

img_0339img_03633

När det var dags för galopp var vli lite möra i kropparna både jag och Kaprifol! I vänstergaloppen har vi svårast, hon blir gärna utåtställd och jag får inte riktigt runt henne kring innerskänkeln. Högergaloppen är mycket finare, men här hade vi hunnit att bli ganska trötta och jag var lite för långsam i min reaktion så vi fick en del onödiga avbrott, men i övrigt kändes den bra.img_0456

Självklart hade vi en del skrittpauser också, och efter den sista vilan repeterade vi lite av den sidförande skänkeln som vi inledde passet med, fast nu längs långsidan för att få lite hjälp av väggen. Jag hade lite svårt att koordinera alla hjälper så att det blir klart för Kaprifol vad hon ska göra, men bitvis fick vi till det! Vi testade en gång i trav på slutet, men i övrigt gjorde vi det i skritt. Lagom svårt redan där 😉

img_0484-1-dragen

Överlag en svettig och bra träning! Det märks också att vi båda har vilat lite, men vi kommer snart igång igen. Jag har dessutom ytterligare två träningar för Åsa på gång då hon hade ett ”kom-igång-pris” för tre träningar, vilket jag tackade ja till. Jag har inte bestämt datumen än, men det blir relativt snart i alla fall!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.