Dagens

Då var snart denna måndagen till ända och lite har vi ju fått gjort idag ändå. Dagen började med en skrittrunda för hästarna på ca 30 minuter. Kaprifol fick gå som handhäst och Alice fick bära på mig, lite lugnt så där för Kaprifol dagen innan nästa Åsa-träning.

Vid tolvsnåret kom pappa och Regina + några släktingar på fikabesök och vi kalasade på bullar och dammsugare och kikade runt på gården. Inte så dumt det heller och då var vi sen laddade med energi till att fortsätta med ridbanan. Jag grävde ner plintar och Axel körde grus med skottkärran och fyllde på där det fattades, främst i de två hörnen mot huset. Det ska dit lite till fortfarande, men det blir bättre och bättre! Även plintgrävandet gick framåt och den ena långsidan är nu klar, bara en långsida kvar!

IMG_7672

Här närmast i bild ska vi skyffla ner lite jord från vallen i ”diket” som just nu är bredvid banan, så blir det jämnt och fint och materialet stannar på plats. Även längs kortsidan mot huset ska vi göra det, sen om vi göra det själva eller om grävar-Martin får göra det när han ändå ska komma hit och platta ut vallarna, det får vi se.

Övriga saker som vi har gjort idag är att vi har provkört den där gigantiska köttkvarnen som vi haft i källaren ett tag. Vi malde ner resterande bitarna från höstens lamm och det blev finfin köttfärs utav det så den funkade ju alldeles utmärkt kan man säga! Så nån dag blir det lammfärs till middag helt klart.

Vi har även beställt material till ridbanans staket, själva stolparna gick dock inte att beställa så de får vi hämta själva.. Axel har även ringt på en järnbalk/H-balk som vi ska åka och hämta i morgon eftermiddag, vi tror att vi kan använda den som sladd till ridbanan samt svetsa på lite pinnar på ena sidan så kan man även harva med den. Kan vara värt att prova i alla fall, 500 riksdaler kostar den.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s