Premiär med bommar

Igår var Hovis-Jonas här och verkade hovarna på hästarna, otroligt välbehövlig nu för de växer väldigt fort för tillfället. Men nu är de fina igen! Jag passade på att göra iordning Kaprifol för lite ridning när hon ändå var inne och ett pass på banan stod på schemat. Jag la ut lite bommar också faktiskt. Bommarna och stöden står fortfarande inne i ladan eftersom vi inte gjort i ordning platsen där de ska stå än och av lite lathet har jag inte orkat ta fram några bommar tidigare. De ska ju bäras tillbaka också! Nåja, fyra galoppbommar längs ena långsidan la jag ut.

IMG_7666

Den härliga känslan jag haft när jag ridit Kaprifol de senaste dagarna satt i, så himla, himla roligt verkligen! Igår gick det dessutom ännu bättre än det tidigare passet på banan och jag fick en riktigt härlig gummibandskänsla i handen i traven i båda varven.

Jag travade över galoppbommarna ett par gånger innan jag tog galopp. Jag älskar Kaprifols galopp och att galoppera så där lugnt och fint inne på min bana gav mig nästan rysningar, helt sjukt vilken förbättring det har blivit på dessa två veckor. Sen att styra upp på galoppbommarna, vilja sätta sig ner i sadeln, räta lite på sig och liksom samla hästen in under sig med hjälp av magmusklerna och sitsen för att komma perfekt in på bommarna, HA säger jag bara. Vilka magmuskler? Jag skumpade runt som en heffaklump i sadeln och fick inse att jag nog kanske inte skulle få till den där känslan just nu. Det fick bli till att rulla över bommarna ståendes i lätt sits och inte göra så mycket mer, men Kaprifol löste det fint ändå och tyckte det var skoj med lite bommar i arbetet igen 🙂

När jag var nöjd (jag var ju nöjd redan från början så det blev ett kort pass, men vad skulle jag traggla på liksom, hon var ju superfin!) busade vi lite och galopperade från gårdsplanen längs gräsvägen och hela vägen ut till skogen över gärdena. Det blir ju sällan mer än skritt där eftersom det är så nära hemma så det var skoj! Och så skrittade vi av där ute, bra avslutning!

IMG_7669

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.