Mer kött på ingång

Idag på eftermiddagen är Axel, hans bror Kaj och Rasmus hos Håkan på Romnefall kött och lär sig stycka gris. Det är såklart våra grisar som nu hängt en vecka som delas ner i mer matliknande bitar. När vi lämnade grisarna där inför hängningen förra veckan delade Håkan grisarna på längden i två delar så alla kan idag stycka var sin halv gris under ledning av Håkan. Sen kommer ju Rasmus ta med sig hälften av köttet till sig och Axel kommer med andra halvan till oss, så även ikväll kommer vår vakuum-packare gå varm. Blir spännande att se hur mycket kött det blir i slutändan. I morgon ska vi mala en massa kött också och göra egna korvar. Prinskorvar till jul bland annat!

Jag och Loke var med bort till Håkan innan de började stycka (och tittade på får, hihi) men nu är vi ensamma hemma en stund innan Axel kommer hem igen. Mamma åkte ju hemåt i förmiddags. Loke har haft tre extremt vakna dagar, idag verkar han dock ta igen det och sover ungefär som han brukar. Lite vaken är han ju såklart och förut fick han inviga sin babysitter medan jag vek tvätt.

IMG_8880

Jag gick igenom hans garderob också och sorterade ut kläder som är för små och tog fram lite nya storlekar från lådan med nästa storlek med ”arvegods” som mamma tagit med. Då körde vi magläge, inte lika uppskattat som babysittern men det var okej en stund i alla fall.

IMG_8881

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.