Korv i stora lass

Korvfabriken är städad och stängd och klockan är bara halv nio, hurra! Vi får sova ikväll alltså! Vi har inte hållit på hela dagen, vi tog ju sovmorgon i morse och Britt och Simon var här på fika vid två-tretiden så det var egentligen först vid halv fyra ungefär som vi startade det hela. Fem olika sorters korvar har vi gjort, plus att vi gjorde köttbullar på resterna i korvstopparen och åt till middag. Lite lustigt att äta köttbullar med korvsmak faktiskt.

De korvar vi gjorde var två olika sorters salsiccia, en choritzo, prinskorv och så en holländsk korv med kryddblandningen ”beef jerky”. Om man ska gå på köttbullarnas smak så blev det väldigt lyckat!

Här är prinskorvar in the making:

IMG_8884

Vi passade in Lokes eftermiddags-nap riktigt bra, han sov från klockan fyra till ca halv sju då vi nästan var klara med själva korvarna. Middag och städning återstod då bara.

IMG_8885

Korvarna hänger nu lite tillfälligt i köket för att torka lite innan vi paketerar dem innan vi går och lägger oss. Några ska torka lite längre, men då hänger vi dem lite mer ”skyddat”.

IMG_8887

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.