Tämjning av får

I dag somnade Loke redan innan jag la honom i vagnen när jag gick ut så jag tog lite extra tid på mig hos fåren idag. Ofta har han inte hunnit somna riktigt när jag kommit dit så då blir det inte så mycket klapp och kel utan mest mata och prata lite med dem typ. Men idag sov han som sagt så när fåren ätit upp sitt kraftfoder satt jag inne hos dem en stund och kliade lite på dem och ”umgicks”. Det är nu drygt nio veckor kvar tills lammen ska födas och även om fåren redan är relativt tama så vill vi att de ska vara ännu mer vana vid att vi är där och att vi klappar på dem. Det underlättar vid lamningen om vi skulle behöva hjälpa till eller så.

Baggen och Sockan är tamast, de andra två har varit lite mer skygga ända från början. En av dem (Skimmer) har blivit mycket mer tam den senaste tiden och älskar att bli kliad på kinden och under hakan. Den mest skygga, Madame Curie, vill gärna inte bli klappad men kommer fram om man har lite godis med sig så det blir bättre och bättre där också.

Jag har inga färska fårbilder så det får bli på den där ungen igen. Nuförtiden är det ofta så att man lägger ner honom så här:

IMG_0655

Och så vänder man sig om, eller hämtar nåt i ett annat rum, och när man tittar på honom igen så ser han ut så här:

IMG_0653

Andra färdigheter som han övar på är att prata, ibland kommer det en hel harrang och han verkar ha mycket att berätta och ofta låter det som han klagar på nåt, hehe. Gudomligt gulligt. Dreglet kommer numera gärna ut i bubbelform också och han smackar väldigt och grejar med både läppar och tunga. Väldigt spännande!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.