Man ska inte ropa hej…

..förrän man är helt över bäcken. Loke har de senaste ca 2 månaderna sovit lite sämre genom att han vaknat ganska ofta och vaknat så fort jag lagt över honom i sin säng när jag matat honom under natten. Ibland har det inte heller funkat om jag bara rullat ner honom i sängen bredvid mig. Han har ju också tyckt att dagen ska starta klockan sju i stället för nio som tidigare och i samband med lite sämre nattsömn har i alla fall jag tyckt att det varit alldeles för tidigt.

Vi har trott, som i alla andra ”frågor” som Loke ställer, att svaret har varit mer mat så vi provade att mata honom lite mer på kvällen, både genom amning och ersättning. Vi provade även att ge honom en flaska ersättning vid tio när vi går och lägger oss (han har då sovit sen dryga två timmar). Han har då ätit i sömnen i princip, så han vaknar inte av det. Men inte heller det har hjälpt.

Nu senast provade jag att sänka temperaturen inne i sovrummet (då vi har väldigt varmt) och vi har provat med filt och utan filt och allt vet vad. Vi har inte medvetet laborerat med hans dagssömn, men vissa dagar kan han sova hela dagen och andra tillfällen inte sova nåt typ, och det har inte gjort någon skillnad det heller.

IMG_0752

I går kväll var jag ute i stallet och tanken var först att jag skulle komma in lagom till nattningen men Axel ringde och sa att Loke behövde nattas lite tidigare än vanligt så då var jag inte klar. Då nattade Axel Loke med ersättning och vi var överens om att ”mata honom tills han verkligen, verkligen inte ville ha mer” och det slutade med att han åt dubbelt så mycket ersättning mot vad han någonsin fått annars, hehe. Och han har sovit bättre! Och han ville inte gå upp förrän halv nio-nio! Jippie!! Så antagligen är, såklart, svaret på sömnfrågan mer mat. ”Problemet” med amningen är definitivt inte att det inte finns tillräckligt, men han somnar innan han är helt fullproppad och jag lyckas inte riktigt hålla honom vaken så han kan fortsätta äta. Inte ens om jag helt väcker honom i amningen håller han sig vaken tillräckligt länge. När man matar honom med flaska är han dock mycket mer svårsövd, så då äter han tills det inte får plats mer.

Men som sagt, en natt är ju ingen natt, men det känns lovande!

Note to self, again. Ge alltid, alltid bebisen mer mat om han är missnöjd, ledsen, inte sig själv, gnällig, eller inte sover som han brukar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.