Lokes halvårsdag

Hur har nu denna unge mannen spenderat sin halvårsdag? Jo det ska ni få veta. Loke hade full koll på att det var sommartid och vaknade därför en timme tidigare än vanligt, men det är klart att man vill att en sån här dag ska bli så lång som möjligt! Hans mamma försökte dra ut på uppstigningen en aning, men ganska snart steg de båda upp och intog frukost. Lite lek följde sedan i ungefär två timmar.

IMG_1996

Därefter ringde mat-och-sovklockan och Loke fick mat och somnade sedan gott så hans mamma kunde lägga honom i vagnen och gå ut och mata fåren och riva lite staket (mer info om detta i morgon).

IMG_1951

Loke sov gott i vagnen och vaknade lagom till lunchtid. Idag serverades det hemmalagad Korv Stroganoff, riktigt gott!

IMG_1952

Efter lunchen åkte Loke och hans mamma in till ”stan” och tankade bilen och handlade. Lokes pappa kommer ju hem i morgon och kaffet var i princip slut, och ingredienser till Lokes ”halvårsdagskaka” behövde införskaffas. Några rabattlappar kom på posten tidigare i veckan så Lokes mamma passade på att använda en av dem till en halvårspresent till Loke, en ”klämmis” med hallon-blåbärsmos. Detta fick Loke smaka på när de kom hem och han gapade som en fågelunge när skeden närmade sig.

IMG_1964

Under eftermiddagen var det lite lek igen; hoppgunga, sprattla på golvet, lite sång och utforska huset i gåstolen. Hans mamma passade på att göra kakan medan Loke roade sig lite på egen hand.

IMG_1954IMG_1957

Någon gång var det dags för lite mer sömn också och Loke hamnade i vagnen igen så fåren kunde få sin eftermiddagsmat. När halvårsdags-kakan gottat till  sig i kylen var det dags att smaka! Självklart sattes ett halvt ljus i kakan.

IMG_1970

Loke fick dock vare sig blåsa ut ljuset eller äta upp kakan, det gjorde hans mamma. Loke fick däremot äta lite kiwi vilket han är väldigt förtjust i!

Lokes mamma var lite fundersam över när Loke tänkte somna för kvällen, nu när det är sommartid och allt. Hon bytte i alla fall till pyjamas på honom i vanlig klocktid och stoppade i honom en smakportion välling som kommit med posten, men Loke ville allt vara uppe en stund till. Han passade även på att bajsa ner sin nya vita pyjamas, lyckligtvis tror hans mamma att hon lyckades få bort det hela utan att det blev någon större fläck.

IMG_2006

Strax efter åtta, efter lite mat, somnade Loke gott i sin mammas famn och han blev snart buren uppför trappan och lagd i sin säng och där sover han gott tills han vaknar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.