Ösregn och vårvärme

Inatt/i morse kom ”äntligen” hostfasen i förkylningen som Axel var så snäll och gav till mig, det betyder i princip alltid att jag är alldeles i slutfasen och jag räknar med att vara frisk i morgon. Loke har ännu klarat sig bra, i natt sov han dock dåligt av okänd anledning. I morse när jag hostade som bäst bestämde jag mig för att strunta i kvällens friskvårdsaktivitet med jobbet, tråkigt nog, så vi har en ganska seg dag idag jag och Loke. Just nu känns det som att det nog inte hade varit några problem, men det är dumt att chansa och lika bra att ta det riktigt lugnt idag också så går det snabbare över.

Det är för övrigt såna här dagar när man är lite småsjuk som man märker hur krävande det faktisk är att vara föräldra-”ledig”. Loke är dessutom i en fas just nu när han tycker att det är roligt (?) att leka nazgûl = av oklar anledning skrika till så det skär ordentligt i öronen. För ett tag sedan gjorde han detta ljud när det verkade som att han hade lite tråkigt för det hända bara när han exempelvis låg själv på golvet medan jag typ städade eller nåt. Sen försvann detta ljud och nu har det kommit tillbaka och nu gör han det lite hela tiden. Det spelar ingen roll om han ligger själv på golvet, får en ny blöja, sitter med oss vid matbordet eller hoppar i knäet och han ser ganska glad ut när han gör tjutet. Fruktansvärt irriterande och, som sagt, det skär väldigt otrevligt i öronen. Tycker att det borde göra det på honom också? Jaja, det går väl över det också och oftast är han ju så här söt och glad. Och tyst.

IMG_2198

Till dagens väderuppdatering. I går kväll kom ösregnet som sakta men säkert tar bort den sista snön. Det var länge sen det regnade ordentligt nu och det var lite mysigt att sitta i soffan i går kväll, dricka varm choklad och lyssna på smattrande regn mot rutan och det rofyllda ljudet av fårens tuggande. Haha, ja det kändes nästan som de satt bredvid oss i soffan när vi hade ljud på kameraövervakningen. Det är väldigt roligt att spana på dem lite osynligt och se vad de gör hela dagarna (äter, idisslar, sover, vilar, äter lite till). Nu har det precis slutat regna, solen är nästan framme och det är hela åtta grader varmt och fåren är ute och pillar i sig lite gammalt gräs. Det ska nog bli vår av den här vintern också!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.