Hoppträning

Idag har jag haft Rebecka här igen som hjälpt mig att hoppa lite med Kaprifol. Hon hade Loke så Axel kunde jobba vidare i torkrummet (japp, han är rätt bra den där..) och så fotade hon! Jag rev inga hinder så hon behövde inte bygga upp nåt, däremot fick hon höja en omgång.

Jag hade byggt upp en ganska ordentlig bana för att sätta oss lite på prov inför veckans Pay and Jump och det gick allt rätt bra! Jag satte upp den på ca 70cm redan från början och efter att jag ridit fram hoppade jag fram på två hinder och sen hoppade jag banan som jag klurat ut.

Hinder nr 1, ett räcke på diagonalen.

IMG_17770

Nr 2 efter vänstersväng upp på kvartslinjen.

IMG_17829

Därefter en bruten linje med fyra galoppsprång till en oxer.

IMG_17788

Högersväng till långsidan mot stallet till svart-vitt-rött räcke…

IMG_17810

… med tre galoppsprång fram till röd sockerbit.

IMG_17839

Sen följde en högersväng och hinder nummer sex var ettan fast åt andra hållet (dock ingen bild på det så här är ettan igen 😛 )

IMG_17806

Och till sist en vänstersväng till långsidan mot hagen; en oxer med virke som bommar, hehe.

IMG_17848

Jag hoppade denna bana på 70cm två gånger och sen höjde vi tre av hindren till 80cm (sockerbitarna gick ju inte att höja så smidigt). Därefter hoppade jag banan en gång till, och då la jag även till långsidan mot stallet efter sockerbitshindret ovan så det blev en bana på nio hinder.

IMG_17852

Ganska så ordentligt ändå va! Och som sagt, Kaprifol hoppade allt (även om hon behövde lite ordentligt med ben första gången vi hoppade trä-hindret) och inga stop blev det heller. Hon var dock lite seg så jag fick inte riktigt snurr på galoppen, men det är ju heller inte så jättelätt på min ganska lilla bana och alla dessa hinder. Nöjd överlag och nu är jag anmäld till 70+80 på onsdagens P&J 🙂 Blir skoj!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.