Nervös väntan

Igår vid sextiden traskade jag och Kaprifol ut till det påkopplade släpet och bara några enstaka minuter senare var Kaprifol lastad och redo att åka. Jag trodde hon skulle vara svårlastad idag, främst för att hon är rätt ”sprättig” nu när hon inte motioneras. Hon far gärna omkring lite hit och dit och tar alla anledningar till att ”bli rädd” och har svårt att stå stilla, koncentrera sig och ja, lite överenergisk helt klart. Men hon följde med mig direkt in i släpet alla gånger jag bad henne, sen tog det ett par gånger innan hon hade landat så pass att hon kunde stå kvar i släpet medan jag stängde. Men det är helt okej!

Resan gick okej, hon stod lugnt till en början men det var väldigt mycket trafik med flertalet lastbilar och jordbruksmaskiner med skramlande vagnar så hon skuttade till lite ibland när hon blev överraskad, och trampade omkring lite. Vid avfarten i Skara stod det poliser med blåljus och en bil höll på att bli bärgad så där trodde jag först att vi skulle bli ståendes en stund. Lyckligtvis blev vi dirigerade förbi olycksplatsen nästan omgående så Kaprifol nöjde sig med en ordentlig spark på baklämmen precis när vi rullade förbi blåljusen.

Väl framme på kliniken gick jag in och anmälde oss och Kaprifol blev ”inskriven”. Jag fick skriva på ett papper, lämna hennes pass och så blev jag visad till en iordningställd box med lite hö och vatten.

Sen var det bara att lasta av Kaprifol och jag ledde henne ett varv på parkeringen innan vi gick in på kliniken så hon hann ”skaka av sig resan”. Det gjorde hon snabbt så sen kunde hon lugnt följa med mig in genom dörren på kliniken och upp på vågen. Hon vägde in på 610kg, vilket faktiskt är exakt samma som hon vägde på första besöket på Husaby den 18:e juli. Jag trodde hon skulle väga mer eftersom hon inte motioneras så det var lite skönt att se. Rund är hon ju, men det har ju sina förklarliga skäl.

Efter vågen gick vi bort till boxen och gjorde en ettårig valack väldigt glad när han fick en granne mitt emot. Kaprifol tog det hela med ro och nosade lite på vattnet och tog en tugga hö.

Till sist var det bara för mig att klappa hästen hej då, städa ur släpet och parkera det på plats så jag slapp dra med mig det fram och tillbaka tomt, och åka hem!

Idag, tisdag, är det en lite nervös väntan så här på morgonen. Kaprifol kommer opereras under morgonen/förmiddagen och veterinären ringer mig efteråt. Det är alltså en titthålsoperation/artroskopi som ska göras på båda hennes bakknän för att ta bort lösa benfragment/osteochondros och eventuell kringliggande skadad vävnad/brosk. En relativt vanlig operation, och hon kommer att sövas inför det hela.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.