Återbesök nr 1

I går morse var jag, Axel och Nora tillbaka på sjukhuset i Borås för första återbesöket efter förlossningen. Inne hos läkaren blev Nora undersökt grundligt; klämd på magen, reflexkontroll, höftledskoll, lyst i ögonen mm. Allt var bra! Hon blev vägd också och landade på 3400g, en ganska normal minskning sen födseln.

Därefter gick vi in till en barnmorska där Nora fick naveln kollad och syresättningen i en hand och en fot kunde inte blivit bättre; 100%. Även hörseltestet blev bra och efter lite trix fick barnmorskan ut tillräckligt med blod från ett stick i Noras söta huvud för PKU-prov.

Vi pratade lite amning också; Nora suger som en liten igel och mjölken har redan runnit till ordentligt så det är bra. Baksidan är att vi hade lite otur under natten då Nora lyckades misshandla mitt ena bröst totalt, så jag fick lite tips om hur jag ska få det att läka så snabbt som möjligt. Får hoppas jag lyckas med det.

Därefter blev vi utsläppta och nu har vi bara återbesöket på fredag kvar innan vi lämnas över till BVC.

Nora mätt och belåten efter den godaste måltiden i sitt liv:

Resten av dagen var lugn (utöver besök från pappa och Regina!) och jag småsov en del i soffan och slappade en del över lag. Känner dock att energin börjar komma tillbaka lite nu så det börjar väl bli dags att ta sig ut lite, inviga syskonvagnen och röra lite smått på sig igen. Vädret är så tråkigt bara!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.