Träning och lastning

Det är riktigt trevligt att åka iväg på de här tömkörningsträningarna faktiskt, för det är liksom inte jag som ska göra nåt utan när jag kommer fram kan jag bara lämna över hästen till tränaren och sen stå bredvid och njuta av min fina häst. =) Igår var jag dock aningen ”nervös” eftersom jag åkte helt själv med Kaprifol och skulle ju lasta själv på vägen hem. Men hon är ju en pärla! Rebecka hjälpte mig att lasta här hemma och det gick väldigt lugnt och trevligt. Efter detta var jag själv och väl framme hos Camilla och Rasmus lastade jag ur Kaprifol som var riktigt avslappnad och ”nere på jorden” redan från början. Jag tog med mig grejerna ner till paddocken och satte på henne tömkörningsgjorden och tränset (glömde ju tränsa inne i släpet) och för att vara Kaprifol stod hon riktigt stilla och fint. När allt var redo promenerade jag henne och lät henne jogga lite på lina innan Emeli tog över och satte fast tömmarna.

IMG_2113

Det här var ju andra gången som Emeli tömkörde Kaprifol men hon har redan snappat upp en hel del om hur Kaprifol trivs bäst på tömmen och jag tycker att de kom till arbete fortare än sist. Hon la även lite mer press på Kaprifol idag, ”ställde fler frågor” och Kaprifol fick jobba på ganska duktigt med mycket trav och även en del galopp. Hon jobbade på fint tycker jag och stundtals fick hon ett riktigt härligt driv i kroppen. De nosar lite på att hon ska flytta sig i sidledes på töm också, vilket jag tycker är riktigt coolt att se faktiskt. I det arbetet är Kaprifol lite oförstående fortfarande, men när hon förstår flyttar hon fint.

IMG_2229

När träningen var avslutad skrittade jag av Kaprifol, som var ganska trött men också rätt nöjd över sig själv. Sen var det dags att lasta! När jag har tränat på att lasta henne själv har det fungerat med att skicka in henne och sedan stå kvar ute och stänga bakom henne, men det ville inte alls fungera idag. Därav fick jag prova mig lite fram och se vilken metod som passade dagens humör bäst. Bästa ändringen var när jag bytte tränset mot grimman, jag VET ju att hon avskyr när jag leder henne i tränset, speciellt i lastningssituationer blir det ju så lätt att man drar lite i tygeln ”koooom då”och det blir hon bara sur av, och det borde jag tänkt på redan från början såklart. Efter det gick hon med mig in i släpet, och efter ett par tre försök följde hon med mig hela vägen in och stod kvar så jag kunde gå runt och stänga. Duktig häst! Stor hjälp var att hon var trött och jag tror även regnet spelade lite roll faktiskt, vem vill stå ute i det liksom? Men ändå, jag lastade helt själv!! Sen stod hon jättefint på släpet när jag körde hem och så lugn och duktig när jag lastade av.

IMG_1171

Lite blöt var hon ju (hade inte ens med mig ett täcke till Camilla, lite glömsk) så hon fick komma in i boxen och mysa sig lite torr med fleecetäcke, lite müsli och en tuss hö. Mysig avslutning på dagen 🙂

Fler bilder och lite film kommer!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.