Höstens intåg

Ja nu märks det allt att sommaren är till ända och hösten är på väg in. Lite kyliga mornar och friska vindar och jag börjar få lite känslan av att jag vill ”göra klart inför vintern” mm. Förutom Kaprifol och Zingo så går de andra hästarna på bete fortfarande. De håller till i skogshagen och jag hoppas att de kan gå kvar där till lördag. Nästa hage är nämligen sommarhagen och då kommer de gå ihop med Zingo igen och få tillgång till ligghallen. Detta betyder också att även Zingo kan gå in i sommarhagen och Kaprifol kommer då bli lite ensam kvar vid stallet i sin sjukhage om alla fyra går iväg och äter gräs samtidigt. Så om jag byter hage på lördag kan jag hålla ett öga på henne under dagen och se så hon accepterar detta, eller om hon tycker att det är en bra idé att spränga staketet och springa efter. Jag hoppas dock att hon kommer ta det bra, nu får hon ju ändå vara ute och med lite promenader i veckan kanske hon taggar ner lite mer också. Hon har blivit avsevärt trevligare i hanteringen bara på dessa dagar hon har fått gå ut i liten hage. Men man vet ju aldrig vad djuren hittar på och bara för att det går bra på lördag kan hon ju bestämma sig för att gå igenom staketet på onsdag. Vi får se helt enkelt.

I övrigt är det full nedräkning hemma till flertalet olika hållpunkter. Störst är väl BF för bebis såklart, bara 23 dagar kvar! Men innan dess ska Loke fylla två år och firas, lammen ska slaktas, jag ska jobba min sista arbetsdag för ett år, fåren ska klippas, Kaprifol ska på återbesök och ett lass grus ska komma till stallet. Kanske redan i dag eller i morgon! Spännande tider minst sagt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.